Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Польща пригрозила закрити залізничне сполучення з Білоруссю

Міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Каміньський заявив, що Варшава розглядає можливість закриття залізничного сполучення з Білоруссю через наплив мігрантів.

Про це повідомляє УНН із посиланням на RMF FM.

Влада Польщі думає закрити нові прикордонні переходи на польсько-білоруському кордоні. Окрім того, хоче заблокувати транзитне залізничне сполучення з Білоруссю.

"Вони (білоруська сторона) чудово знають, що ми можемо ось-ось закрити нові переходи, зокрема залізничний рух", — зазначив міністр.

"Білорусь — важлива транзитна держава", — нагадав він, наголосивши, що Польща знає, наскільки цей маршрут важливий, зокрема, для транспортування товарів з Китаю.

Нагадаємо, що у травні цього року президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Мінськ більше не затримуватиме нелегалів, які намагаються через Білорусь потрапити на територію Європейського Союзу.

Наприкінці серпня Польща, Литва, Латвія та Естонія звинуватили Білорусь у використанні нелегальних мігрантів як зброї у так званій гібридній війні проти ЄС. Прем’єр-міністри цих країн у спільній заяві закликали ООН вжити заходів щодо білоруського керівництва.

У межах боротьби з потоком нелегальних мігрантів Польща розпочала будівництво паркану на кордоні з Білоруссю.

8 листопада ситуація на польсько-білоруському кордоні загострилася. Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що країна привела в готовність війська уздовж кордону через напружену ситуацію з мігрантами.

9 листопада Польща закрила в Кузниці прикордонний перехід із Білоруссю через стрімкий наплив мігрантів.

У ніч на 13 листопада приблизно 100 мігрантів намагалася прорватися на територію Польщі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ