Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Польща звинуватила російських диспетчерів у провокуванні Смоленської катастрофи

Прокуратура Польщі сформулювала нові звинувачення на адресу російських диспетчерів і третьої особи у вежі контролю за польотами у справі розслідування Смоленської катастрофи. Про це на прес-конференції заявив заступник генерального прокурора Марек Пасьонек, повідомило TVN24.

За його словами, нові звинувачення стали можливі завдяки аналізу 2 тисяч томів матеріалів слідства і результатів ексгумації рештків тіл жертв Смоленської катастрофи.

У прокуратурі також повідомили про заміну двох тіл, що дозволила виявити ексгумація. Ще в п’яти трунах було виявлено фрагменти тіл інших людей.

"Аналіз даних дозволив сформулювати нові звинувачення проти російських диспетчерів повітряного руху, а також третьої особи у вежі, приписавши їм умисні дії, які призвели до катастрофи", - сказав Пасьонек.

За його словами, звинувачення повинні бути представлені диспетчерам особисто.

"Немає сумніву, що однією з причин катастрофи стали дії диспетчерів. Я не хотів би детальніше говорити про ці звинувачення, оскільки найперше їх треба представити підозрюваним", - сказав прокурор Марек Кучинський.

Нагадаємо, раніше в уряді Польщі заявляли, що готують скаргу до Міжнародного Суду ООН через російське розслідування у справі Смоленської катастрофи та через відмову Росії повертати уламки літака ТУ-154М.

Як відомо, 10 квітня 2010 року неподалік летовища "Сєвєрний", що поблизу Смоленська, розбився літак Ту-154 з президентом Польщі Лехом Качинським на борту.

У катастрофі загинуло 96 осіб. Польська делегація прямувала на урочистості з нагоди 70-ї річниці Катинського злочину.

Європейська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ