Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Польське консульство внесе понад мільйон гривень у фонд розвитку міста

Польська сторона внесе більше 1 млн грн інвестиційного внеску у фонд розвитку міста. Про це “Гал-info” повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.
„На сьогодні розраховано розмір інвестиційного внеску, який має внести польська сторона у фонд розвитку міста. Це приблизно 1 млн 100 тис. грн. Щодо того, коли розпочнеться будівництво нового консульства, то дозвіл на його будівництво був виданий ще у 2005 році рішенням виконавчого комітету Львівської міської ради. Консул Польщі звернувся до мене з проханням пришвидшити видання дозволу на будівництво, проте коли ми підняли всі документи, то виявилось, що дозвіл виконкому виданий вже давно. Натомість консульству ще потрібно оформити певні процедурні документи, щоб отримати дозвіл від міської інспекції Держархбудконтролю. Міська рада видала всі можливі дозволи”, – розповів міський голова.
Головний архітектор Львова, начальник управління архітектури департаменту містобудування Юрій Криворучко також запевнив “Гал-info”, що управління архітектури не має жодних претензій до польської сторони щодо будівництва консульства.
«З точки зору архітектури жодних заперечень немає. Ми максимально спростили технічну документацію для отримання дозволу на будівництво, зокрема дійшли компромісу щодо інженерних мереж і енергозберігаючих заходів», – зазначив Юрій Криворучко  
Нагадаємо, що тендер на будівництво нового консульства мали оголосити у грудні 2006 року. Проектування нового приміщення консульства виконав Інститут “Містопроект”. Загалом це буде два будинки, з’єднані коридором, загальною площею 4000 квадратних метрів. Зараз консульство розташоване в двох приміщеннях, що на вул. Івана Франка, 110 та на   вул. Коцюбинського, 11-а. Після завершення будівництва планується, що всі частини консульства знаходитимуться в новому приміщенні.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ