Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Польське м’ясо тимчасово з’явиться на українських ринках

Державний департамент ветеринарної медицини затвердив рішення про тимчасовий дозвіл експорту м’яса і м’ясопродуктів в Україну одному з польських м’ясопереробних підприємств – „Ubojnia Drobica „Piorkowscy” (Дмосин, Козелки) – повідомляє „ЛігаБізнесІнформ”.
Як повідомили у Департаменті, українська сторона дозволила тимчасово – до 25 січня 2007 року — ввозити м’ясо та м’ясопродукти вище згаданому підприємству за умови наявності оригіналів ветеринарних свідоцтв погодженого сторонами зразка. Тимчасовий дозвіл передбачає, що експортуючі сирі та готові м’ясопродукти, виготовлені на території Польщі, ввіз вантажу здійснюється лише через пункти пропуску «Краковець» і «Ягодин».
Нагадаємо, 26 березня Державна ветеренарна служба України ввела тимчасову заборону на ввіз м’яса і м’ясопродуктів з Польщі у зв’язку з «неодноразовими випадками надходженнями цієї продукції без відповідних ветеринарних документів». У березні відбулися переговори ветеринарних та митних служб двох країн, в результаті яких були визначені умови ввезення м’яса і м’ясопродуктів із Польщі в Україну.
На початку листопада українськими спеціалістами був завершений аудит польських м’ясопереробних підприємств. Державна ветеринарна служба заявила про негативні результати перевірки українськими спеціалістами польських м’ясокомбінатів, підкресливши, що не збирається дозволяти поставки м’яса і м’ясопродуктів до завершення усунення виявленних в ході перевірок порушень.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ