Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Польські прокурори прибули до смоленська

Польська делегація експертів і прокурорів здійснить новий огляд уламків літака Ту-154М, - передає Польське Радіо.

До Смоленська прибула група польських експертів та прокурорів. Представники польських правоохоронних органів здійснять новий огляд уламків президентського літака Ту-154М, що розбився неподалік Смоленська 10 квітня 2010 року. У катастрофі загинув президент Лєх Качинський та 95 осіб. Делегація найвищої влади Республіки Польща мала у Катині вшанувати польських офіцерів, убитих в 1940 році вбивцями із НКВС.

За повідомленням польської прокуратури та Слідчого комітету РФ, група польських експертів здійснить огляд уламків Ту-154М піж наглядом російських співробітників. Потім результати дослідження та можливі зразки, взяті під час огляду, привезуть до Москви і там детально опишуть. Тільки після цих заходів російська сторона передасть пакет документів і зразків польській прокуратурі.

Росія від початку слідства у справі причин смоленської катастрофи перешкоджає роботі польських правоохоронних органів. До сьогодні, попри численні клопотання та заклики представників влади Польщі, росіяни не повернули уламків літака та чорні скриньки. Російський слідчий комітет не погодився також на новий допит авіадиспетчерів з аеродрому в Смоленську, хоча польська прокуратура висунула їм обвинувачення навмисного спричинення катастрофи у повітряному русі.

Польське Радіо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ