Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Польські судді "привезли" досвід щодо справ із сексуального насильства над жінками та дітьми

Сьогодні, 26 січня, до Львова з’їхались судді з різних областей України та Польщі: у місті розпочав роботу семінар зі зміцнення та захисту прав жінок та дітей в Україні в рамках спільного проекту Ради Європи та Європейського Союзу.

Річ у тому, що Україна долучилася до Конвенції Ради Європи про протидію торгівлі людьми, сексуальній експлуатації дітей, а також до Європейської соціальної хартії. Однак, незважаючи на це, в Україні є чимало кримінальних справ, де фігурує сексуальне насильство над дітьми та жінками. При цьому українським суддям бракує досвіду розгляду таких справ. Тож, учасники семінару мають намів зосередитися на практичних питаннях таких справ і на аналізі доказів, пов’язаних з торгівлею людьми. Також йтиметься про участь у судових розглядах дітей, що постраждали від жорсткого поводження чи стали свідками злочинів, та їх психологічну підтримку.

«Наприклад, торгівля людьми – новий етап судової практики в Україні. Незважаючи на те, що такі злочини досить часто стаються в Україні. Інколи судді просто не знають, як поводити себе з жертвами таких злочинів, як отримати свідчення, як правильно допитати свідка, використати практику непрямого допиту. Також трапляються навіть випадки стереотипного бачення проблеми – жінка спровокувала насильство над собою. Всі ці питання будуть опрацьовані на семінарі»,- прокоментувала менеджер із зв’язків з громадськістю проекту ЄС «Права жінок та дітей в Україні – комунікаційний компонент» - Анастасія Троїцька.

До речі, семінар профінансовано Радою Європи та Європейським Союзом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ