Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Польський Сейм дозволив голосування по пошті на виборах президента

Сейм Польщі, незважаючи на триваючу пандемію нового коронавірусу, схвалив пропозицію правлячої партії "Закон і справедливість" про проведення виборів президента країни у встановлений законом термін, 10 травня. Більшість парламентаріїв у понеділок, 6 квітня, підтримали законопроект, що дозволяє провести голосування по пошті.

Як повідомила Німецька хвиля, тепер документ спрямований в Сенат (верхню палату парламенту), в якому більше половини місць займає опозиція. Її представники виступають за перенесення виборів. Так, представник "Громадянської коаліції" Борис Будка заявив, що пошта не зможе доставити бюлетені всім 30 млн виборців вчасно, оскільки багато співробітників знаходяться на лікарняному.

Тим часом один з прихильників перенесення виборів, віце-прем'єр Ярослав Говін кількома годинами раніше подав у відставку. Він пропонував відкласти голосування на 2 роки через поширення коронавірусу, внести зміни до конституції і продовжити термін повноважень чинного президента з умовою, що той більше не буде висувати свою кандидатуру.

Нинішній глава держави, Анджей Дуда, виступає кандидатом від правлячої партії і лідирує в опитуваннях громадської думки. Дуда займає пост президента Польщі з 2015 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ