Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Полторак розповів, коли Javelin будуть доставлені в Україну

Міністр оборони України Степан Полторак вважає, що важлива не дата поставки протитанкового комплексу Javelin, а сам факт здійснення такої передачі. Про це він розповів в ефірі передачі "Час-Time" на "Голосі Америки" після зустрічі з главою Пентагону Джеймсом Меттісом.

"Я думаю, що рішення про передачу Джевелінів в Україну буде прийнято дуже своєчасно і дуже правильно. Це дуже серйозний, потужний сигнал Україні про те, що вона залишилась не сам на сам з Росією і це сигнал самій Росії, що нас підтримує весь світ. Крім того це потужний сигнал і іншим колегам, з якими ми працюємо, що треба більш активніше працювати з Україною", - пояснив Полторак.

З його словами, основна робота стосується не часового графіку, а ефективності механізму передачі озброєння.

"Я думаю, що рішення про передачу, часовий графік передачі, він не відіграватиме надзвичайно важливу роль, ми працюємо над тим, щоби максимально ефективно механізм передачі був здійснений від Сполучених Штатів в Україну. При цьому зберегти недоторканість тих протитанкових засобів, забезпечити збереження технологій, а також ефективної підготовки і використання розрахунків, які будуть працювати на тих засобах", - зазначив міністр оборони.

Нагадаємо, міністр Оборони Степан Полторак наразі перебуває з візитом у Сполучених Штатах, в рамках якого він провів особисту зустріч з главою Пентагону Джеймсом Меттісом.

Повідомляється, що в ході перемовин глава Пентагону зазначив, що Сполучені Штати продовжать політику тиску на Росію через агресію проти України. Крім того, він звернув увагу на реформи в Україні та необхідність антикорупційних зусиль.

Раніше Полторак допустив, що точна дата початку поставок в Українуамериканських протитанкових ракетних комплексів Javelin стане відома після його візиту до США.

Як повідомлялося, 21 грудня Дональд Трамп санкціонував постачання до України партії снайперських гвинтівок M107A1, боєприпасів до них і супутнього обладнання на суму 41,5 млн доларів.

Незабаром телеканал ABC повідомив про плани Трампа схвалити продаж партії протитанкових озброєнь Україні. План передбачає постачання в Україну 35 пускових установок і 210 протитанкових ракет. До партії можуть бути включені також протитанкові ракетні комплекси Javelin.

За словами президента Петра Порошенка, поставки ПТРК Javelin фінансуватимуться американською стороною.

"Дзеркало тижня"

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ