Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: Поляк під час прогулянки знайшов людські останки біля колишнього концтабору Аушвіц
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Поляк під час прогулянки знайшов людські останки біля колишнього концтабору Аушвіц

У польському місті Освенцим знайшли місце масового поховання неподалік колишнього нацистського концтабору Аушвіц. Наразі правоохоронці розслідують, кому вони належать та чи пов'язані з табором смерті.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на AP.

Місцевий житель Войцех під час прогулянки помітив 12 людських черепів та безліч кісток на березі річки Сола, яка проходить через Освенцим. Це відкриття сталося, коли рівень води у річці був низьким.

Як пише Onet, спершу чоловік звернувся не до поліції, а до польських ютуберів із каналу History Hiking. Вони у своїх відео розповідають про знахідки часів Другої світової війни. Блогери оглянули територію і зняли відео з місця, де знайшли останки. Потім вони подзвонили до поліції.

Правоохоронці будуть розслідувати, кому належать знайдені останки та чи пов'язані вони з колишнім концтабором. Про знахідку повідомили Державний інститут пам'яті, який розслідує злочини під час Другої світової війни та злочини комуністичної доби.

Адміністрацію музею Аушвіц також повідомили про знахідку. Після розслідування буде вирішено, куди подіти людські останки.

Жертви концтабору

Аушвіц був одним із найбільших нацистських концтаборів, що існував із кінця травня 1940 до січня 1945 року біля польського міста Освенцима. У концтаборі вбили щонайменше 1,1 мільйона людей, більшість із яких були євреями, а також ромами, російськими солдатами та німецькими політв'язнями.

Кількість жертв науковці підрахували у непрямий спосіб — вони проводили вивчення списків на депортацію та підрахунок даних про прибуття потягів із в'язнями в Освенцим. Наразі на місці концтабору музей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ