Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Помер Герой України, засновник реабілітаційної клініки в Трускавці Володимир Козявкін

Життя трускавчанина зупинилось на 76-му році життя.
Володимир Козявкін (фото з відкритих джерел)

Про це повідомила Трускавецька міська рада. 

Володимир Ілліч Козявкін – Героя України, Почесний громадянин міста Трускавця, засновник та довголітній керівник Міжнародної клініки відновного лікування, вчений, доктор медичних наук, професор, академік, член-кореспондент Національної академії медичних наук України.

"Смерть Володимира Ілліча – це непоправна втрата для України та Трускавця, для світової медичної спільноти. Розроблений ним авторський Метод Козявкіна для лікування та реабілітації хворих на дитячий церебральний параліч (ДЦП) – це унікальний новаторський підхід до розв'язання проблеми ДЦП, визнаний в цілому світі науковою та медичною спільнотою", – зазначили у раді.

За своє життя Володимир Козявкін отримав чимало нагород та відзнак. Серед яких: Лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки України (1999), Державної премії України в галузі архітектури (2005), Заслужений діяч науки і техніки України (1994), Орден «За заслуги» III ст. (1997), Орден князя Ярослава Мудрого V ст. (серпень 2006), Герой України (з врученням ордена Держави, 21 серпня 2001), Відзнака Президента України — ювілейна медаль «20 років незалежності України» (19 серпня 2011).

"Та найбільшою його нагородою та відзнакою була вдячність маленьких пацієнтів та їхніх батьків, слова вдячності та сльози щастя, листи, які надходили з України, всього пострадянського простору, Німеччини, Катару, ОАЕ, США, та багатьох-багатьох країн Європи, Азії, Америки та всієї земної кулі", – додали у відомстві. 

Трускавецька громада сумує з приводу важкої та непоправної втрати. Щирі співчуття рідним покійного. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ