Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Померла лікарка Львівської обласної клінічної лікарні Любов Гоцко-Ней

Про це повідомили у вечері 18 квітня на Facebook-сторінці Львівської обласної клінічної лікарні.
Любов Василівна Гоцко-Ней

"Відійшла у засвіти Любов Василівна Гоцко-Ней- наша колега, ціла епоха Львівської ендокринологічної школи, лікар-професіонал, особлива людина, мудра жінка. Для багатьох із нас вона була вчителем, помічником, порадницею... За час своєї професійної діяльності допомогла не одній тисячі пацієнтів...", - йдеться у повідомленні.

Як зазначають на Facebook-сторінці Українського Лікарського Товариства у ЛьвовіЛюбов-Ірина народилася 1 жовтня 1932р. у Львові в сім’ї вчителів. Закінчивши навчання на лікувальному факультеті Львівського державного медичного інституту, впродовж 1956-1959 років працювала терапевтом в дільничній Велико-Любінській лікарні, Городоцького району на Львівщині.

У 1959-1961рр. навчалася у клінічній ординатурі з терапії на кафедрі пропедевтичної терапії Львівського медичного інституту. Починаючи від 1962 року і до своїх останніх днів впродовж 60 РОКІВ! працювала лікарем ендокринологом у Львівській обласній клінічній лікарні. Доктор Гоцко-Ней здобула надзвичайно високу повагу серед колег та тисяч своїх пацієнтів. Вона щедро ділилась своїм досвідом, була авторкою десятків наукових публікацій, мала вищу атестаційну категорію з ендокринології.

Доктор Гоцко-Ней була активною учасницею відродження УЛТ у Львові у 1990 році. Довгі роки була головою одного із кращих осередків УЛТ- осередку у Львівській обласній клінічній лікарні. Неодноразово була обрана до Головної Управи УЛТ; надзвичайно плідно працювала головою кваліфікаційно-кадрової комісії від 1994 року до 2020 року. Членкиня Наукового Товариства імені Шевченка. Була представником УЛТ в атестаційній комісії з терапії при обласному відділі охорони здоров’я у 1996-2006 рр. Членкиня Марійської дружини при церкві Св. Архангела Михаїла.

У 2000р. опублікувала ексклюзивне видання - довідник ”Українське лікарське товариство у Львові – діяльність у 1990-2000 роках». Її перу належали десятки публікацій на сторінках часопису УЛТ "Народне здоров’я", де вона була вельми частим гостем. У відновленому часописі ВУЛТ "Український медичний вісник" вже цього року опубліковано її статтю про історію товариства.

Нагороджена грамотами УЛТ у 1998, 2004 та 2008 роках, значком відмінника охорони здоров’я (1984), грамотами обласної клінічної лікарні, обласного відділу охорони здоров’я (2008), почесним знаком ВУЛТу з нагоди 15-річчя його заснування (2005), подякою Львівської греко-католицької метрополії, Львівським архієпископом за вагомий внесок у сферу охорони здоров’я з нагоди Дня медичного працівника на урочистому молебні в соборі Св. Юра (2007). Мала Подяку за багатолітню працю (2008) від Обласної адміністрації.

У 2019 році Любов-Ірині Гоцко-Ней було присвоєно звання Почесного члена УЛТ у Львові.

Була активною учасницею усіх Конгресів СФУЛТу , які відбувались в Україні, та конференцій ВУЛТу. З метою знайомства з медичною громадою і лікарськими організаціями приймала участь в закордонних поїздках (Прага, Будапешт, Краків), які були організовані Українським лікарським товариством..

Усе своє довге життя доктор Гоцко-Ней віддавала медицині як у професійній роботі, так і в громадській діяльності. Вона була дуже товариською особистістю, великим оптимістом та життєлюбом, завжди була готовою порадити та допомогти, уміла підтримати та додати оптимізму.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ