Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Померла остання людина, яка народилася до 1900 року

У суботу, 15 березня, в Італії померла Емма Морано, яку офіційно вважали найстарішою людиною на Землі. Вона також була останньою живою людиною, яка народилася до 1900 року. Морано було 117 років і 137 днів, пише BBC.

Емма - старша із восьми дітей у сім'ї (вона пережила всіх братів і сестер) - народилася 29 листопада 1899 року в італійському П'ємонті. У 2016 році, після того як у травні померла американка Сюзанна Мушатт Джонс, Емма офіційно стала найстарішою людиною на планеті.

Морано говорила, що секрет її довголіття частково криється в генах: її мати дожила до 91 року, кілька сестер подолали сторічний рубіж. Почасти ж справа в досить незвичайній дієті: протягом більш ніж 90 років вона щодня з'їдала по три яйця, причому два з них - сирими. Такого раціону вона дотримувалася з тих самих пір, як лікарі виявили в неї анемію незабаром після Першої світової війни.

Після смерті Морано звання найстарішої людини на планеті перейшло жительці Ямайки Вайолет Браун. Вона народилася 10 березня 1900 року.

Лівий берег

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ