Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Помпео: США ніколи не визнають російську анексію Криму

Держсекретар США Майк Помпео заявив у середу, 25 липня, що Сполучені Штати ніколи не визнають анексію Криму Росією, - Радіо Свобода.

В заяві під назвою «Кримська декларація» Помпео сказав, що США і надалі наполягатимуть на відновленні територіальної цілісності України. Він сказав, що США дотримуються свого давнього принципу відмовлятися визнати претензії Кремля на суверенітет над територією, захопленої силою, порушуючи міжнародне право. І він закликав Росію «припинити окупацію Криму».

«У злагоді з союзниками, партнерами та міжнародною спільнотою Сполучені Штати відкидають спробу Росії анексувати Крим і зобов'язуються підтримувати цю політику до відновлення територіальної цілісності України», – сказав Помпео в заяві, яку було випущено Держдепартаментом США перш ніж він дасть свідчення в Комітеті у закордонних справах Сенату.

16 липня в Гельсінкі відбулася зустріч Трампа і Путіна. В ході прес-конференції Трамп жодного разу не згадав про Україну, хоча перед зустріччю повідомлялося, що сторони, серед іншого, обговорять українське питання. Після цієї прес-конференції в США Трамп зазнав критики.

Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості». Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ