Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Понад 200 педагогів закладів профосвіти нагородили відзнаками

203 педагоги профтехів нагороджені відзнаками МОН з нагоди 80-річчя системи профосвіти. Про це повідомив т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет, передають у пресслужбі МОН.

“Ми вітаємо освітян закладів профосвіти з прийдешнім професійним святом, а також 80-річчям системи профосвіти. Для нас це привід подякувати їм за сумлінну працю. Знання, мудрість та досвід, які вони щодня передають учням, допомагають перетворювати талант на справжню професію. Відремонтована дорога, побудований будинок, новий одяг чи гарна зачіска – кожен професіонал робить наше життя комфортнішим та зручнішим. Ми прагнемо модернізувати галузь, щоб кожен педагог і учень мав достатньо мотивації для професійного розвитку. Нині закладений фундамент для реформи: і ми дуже сподіваємося на підтримку та допомогу тисяч освітян профтехзакладів”, – зазначив Сергій Шкарлет.

Він також наголосив, що зі свого боку МОН популяризуватиме можливості професійної освіти серед стейкхолдерів галузі. 

“Ті трансформації, яких ми очікуємо від реформи, стосуватимуться не тільки оновлення змісту, а мають назавжди змінити обличчя самої професійної освіти. Зараз в Україні триває фінал масштабного конкурсу WorldSkills Ukraine, де змагаються понад 90 учасників з усіх куточків країни. Завдяки активній участі роботодавців та майстрів-практиків, такі конкурси допомагають показати молоді переваги робітничих професій і щодо доходу, і щодо доступу до цікавої роботи”, – пояснив Сергій Шкарлет.

За рішенням МОН педагоги профтехів отримали такі відзнаки:

  • 16 нагрудних знаків “Василь Сухомлинський”;
  • 19 нагрудних знаків “Відмінник освіти”;
  • 4 почесні грамоти МОН;
  • 21 грамоту МОН;
  • 143 подяки МОН.

З-поміж освітян, яких нагороджено відзнаками, – методисти, директори закладів, управлінці, викладачі спецдисциплін та майстри виробничого навчання. 

Нагадаємо, що 58 педагогів 40 закладів профосвіти пройшли тренінг для тренерів пілотного курсу “Навички для успішної кар’єри”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ