Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Понад 700 волинян взяли участь у марафоні «Шаную Воїнів, біжу за Героїв України»

Фото: Волинська ОВА
Фото: Волинська ОВА
Фото: Волинська ОВА
Фото: Волинська ОВА
Фото: Волинська ОВА
Фото: Волинська ОВА
Фото: Волинська ОВА
Фото: Волинська ОВА
1/4
У Луцьку відбувся 7 Всеукраїнський забіг «Шаную воїнів, біжу за Героїв України». Цьогоріч до патріотичної акції долучилась рекордна кількість учасників. Про це повідомляє Волинська ОВА.

Зокрема, зареєструвалося понад 750 волинян різного віку. Наймолодшим спортсменом назвали одинадцятимісячне немовля, а найстаршою – 65-річну пані.

Захід приурочений до Дня пам’яті захисників України, які загинули за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Учасники марафону вшанували пам’ять загиблих загальнонаціональною хвилиною мовчання, склали спільну молитву та виконали Державний Гімн України.

Як зазначив священник Свято Троїцького-Собору Української Православної Церкви, живим – увага і піклування, а полеглим – молитва і пам'ять.

Потому поклали квіти до пам’ятного фотостенду «Герої Небесної Сотні – Загинули за Єдність України».

Сам забіг розпочався о 9:50 год. Його маршрут пролягав через Театральний майдан по проспекту Волі (від вул. Паркової до вул. Шопена) і назад до початкової точки. Загалом учасники подолали дистанцію у 2 км.

Взявши участь у марафоні, волиняни вшанували пам’ять тих, хто загинув, захищаючи свободу, незалежність та територіальну цілісність України. А також подякували та підтримали близьких наших Героїв.

По завершенню забігу усіх учасників нагородили медалями та грамотами. Волиняни, які під час реєстрації детально розповіли про Героя, за якого вони бігли, отримали також тематичні футболки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ