Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Понад 70% українців готові прийти на президентські вибори-2019

Участь у голосуванні на виборах Президента у березні 2019 року готові взяти понад 70% громадян України. Такі дані проведеного у липні соціологічного опитування оприлюднив директор Центру "Соціальний моніторинг" Дмитро Дмитрук на прес-конференції, повідомив кореспондент Укрінформу.

"Ми бачимо, що вже сьогодні 71% населення країни готові до голосування. Це доволі високий показник, особливо улітку", - сказав Дмитрук.

Він додав, що готовність до голосування досить висока у всіх вікових групах.

Фахівець також зауважив, що зазвичай показники готовності до голосування на президентських виборах вищі, ніж на парламентських.

Як поінформував Дмитрук, більшість українців наразі схиляється до думки, що не потрібно ані звужувати, ані розширювати повноваження Президента чи Прем’єр-міністра.

Опитування громадської думки було проведено 17-27 липня Центром "Соціальний моніторинг" і Українським інститутом соціальних досліджень імені О. Яременка. Дослідження охопило всю територію України, крім тимчасово окупованих районів Луганської та Донецької областей, АР Крим. Вибіркова сукупність репрезентативна за віком (населення від 18 років і старші), статтю, типом населеного пункту та регіоном. Стандартне відхилення +/- 2,13%. Усього опитано 2186 респондентів шляхом проведення інтерв'ю за місцем проживання респондента у форматі "віч-на-віч".

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ