Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Понад тисячу осіб працевлаштувала Львівська обласна служба зайнятості у січні

Більшість влаштувалася на підприємства сфери торгівлі, переробної галузі та в заклади освіти, повідомили в ЛОДА.

Чисельність зареєстрованих безробітних, котрі станом на 1 лютого 2024 року користувалися послугами Львівського обласного центру зайнятості з метою працевлаштування, становила 4274 особи, з них 2100 отримували допомогу з безробіття.

У січні поточного року через обласну службу зайнятості знайшли роботу 1052 особи, у тому числі 740 безробітних. Більшість клієнтів служби зайнятості влаштувалася на підприємства сфери торгівлі (25,1%), переробної галузі (22,2%) та заклади освіти (12,8%).

За забезпечення 53 безробітних новими робочими місцями та працевлаштування 36 безробітних з числа соціально вразливих верств населення працедавці отримають компенсацію у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування або їм відшкодують частину заробітної плати.

Ще 15 суб’єктам господарювання упродовж трьох місяців компенсуватимуть витрати у розмірі мінімальної заробітної плати за працевлаштування у період воєнного стану 17 вимушено переміщених осіб.

Професійним навчанням у січні охопили 497 жителів області, з них 321 особа проходила вишкіл у Львівському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

Ваучер для перепідготовки, спеціалізації, підвищення кваліфікації отримали 104 особи, у тому числі 12 вимушених переселенців, 10 осіб з інвалідністю та 2 учасника бойових дій. Здебільшого отримувачі ваучерів обрали такі спеціальності як «екстрений медичний технік» (38 ос.); «дошкільна освіта» (20), «медсестринство» (12), а також професії «водій навантажувача» (8), «водій автотранспортних засобів» (6 осіб) та ін.

База вакансій у перші дні лютого поточного року складалася із 8921 пропозиції працевлаштування. Із них 57,8% складали вільні місця праці для представників робітничих професій, 31,4% % – для службовців, 10,8% для тих, хто не має професії та спеціальної підготовки

Середній розмір заробітної плати, зазначений у вакансіях, становив 13525 грн, що на 529 грн більше, аніж було торік.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ