Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Попри Brexit Велика Британія братиме участь у виборах до Європарламенту

Британці голосуватимуть на виборах до Європарламенту наприкінці травня, оскільки країна так і не затвердила угоду про вихід зі складу ЄС, - передає DW.

Великобританія братиме участь у виборах до Європарламенту, які відбудуться в країнах Євросоюзу з 23 до 26 травня. Про це заявив у вівторок, 7 травня, перший міністр та керівник секретаріату уряду Девід Лідінгтон. За його словами, завершити процес виходу Великобританії зі складу ЄС до дати виборів в Європарламент є неможливим.

За словами британського урядовця, прем'єр-міністерка країни Тереза Мей продовжує переговори з опозиційною Лейбористською партією щодо підтримки нею угоди про Brexit.

Депутати Палати громад британського парламенту уже тричі відхиляли договір про Brexit, узгоджений між Лондоном і Брюсселем. Після цього, починаючи з 3 квітня, британський уряд веде консультації з лідерами лейбористів, намагаючись знайти необхідний компроміс. Проти цих переговорів та можливої угоди щодо підтримки депутатами від обох партій урядового плану виходу з ЄС виступають багато як консерваторів, так і лейбористів. Без схвалення парламенту Великобританії 31 жовтня загрожує неконтрольований Brexit.

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ