Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Попри карантин Україна дозволила транзит колони автобусів з Москви до Кишинева

За окремим рішенням для 58 іноземців забезпечено транзит до кордону з Молдовою. Про це 18 березня повідомили Гал-інфо у прес-службі Державної прикордонної служби України.
Фото ДПСУ

Учора, 17 березня, до пункту пропуску «Бачівськ», що в Сумській області на кордоні з РФ, прибула колона з 7 транспортних засобів.

Ними з Росії в Молдову, транзитом через Україну, їхало 58 громадян Республіки Молдова.

Відповідно до розпорядження КМУ, у зв’язку із запобіганням поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, тимчасово з 00 год. 00 хв. 16 березня 2020 р. до 3 квітня 2020 р. заборонено перетинання державного кордону на в’їзд в Україну іноземцям та особам без громадянства.

Але, враховуючи гуманітарну мету, керівництво прикордонного відомства, відповідно до вимог Закону України «Про прикордонний контроль», прийняло окреме рішення та надало дозвіл на перетинання кордону громадянами Молдови, щоб вони змогли дістатися своєї країни.

Після прикордонного оформлення, охоронці кордону організували співпрацю зі співробітниками Національної поліції, які супроводжували транспортні засоби до кордону з Молдовою.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ