Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

«Пора», «Свобода» та УНП хочуть подарувати львів’янам в’їзд у Польщу

«Пора», «Свобода» та УНП добиватимуться включення Львова у прикордонну зону, на яку поширюється дія угоди про так званий «малий прикордонний рух». Про це йдеться у заяві львівських партійних організації, оприлюдненій сьогодні.
„Львівські організації політичних партій «Пора», «Свобода» та УНП об’єднують свої зусилля для вирішенні проблем мешканців прикордонних районів Львівщини, пов’язаних із запровадженням Польщею шенгенських віз, – говориться у зверненні. – Ми заявляємо, що прийняття угоди про прощенний прикордонний рух, підписання якої повинно відбутися наприкінці січня-лютому, не зможе поставити крапку у вирішенні цієї проблеми”.
Для досягнення заявленого, партії поставили три вимоги до різних структур обох держав: 1. Від МЗС України подальших переговорів з МЗС Польщі щодо скорочення переліку вимог для українців при отриманні шенгенських віз.
„Ми вважаємо, що такі вимоги, як подання інформації про свою попередню трудову діяльність, доходи тощо є принизливим для громадян України, суперечить демократичним правам та свободи людини, а також всім нормам Євросоюзу”, – сказано у заяві.
2. Від МЗС Польщі: включити до прикордонних територій місто Львів, як основний центр розвитку транскордонної співпраці між Польщею та Україною, а також як місто, в якому відбуватимуться матчі Євро-2012.
3. Від обласної влади та Кабміну: негайно приступити до розробки програми розвитку прикордонних територій та до складання списків осіб, які потенційно можуть проживати на території так званої прикордонної смуги, розміри якої ще навіть не визначено.
Свої підписи під заявою поставили голова ЛОО ГП «Пора» Володимир Квурт, голова ЛОО ВО «Свобода» Ірина Сех, голова ЛОО УНП Богдан Козак.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ