Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Порошенко доручив посилити заходи безпеки в Україні

Президент Петро Порошенко провів нараду з керівниками силових відомств та доручив вжити заходів безпеки в Україні. Про це глава держави заявив 14 листопада під посольством Франції у Києві, куди завітав через серію терактів у Парижі.

"Вранці мною проведено нараду з керівниками силових відомств. Мною було дано доручення вжити найрішучіших заходів для  забезпечення миру, спокою і стабільності в Україні. Буде посилено режим в аеропортах, у центрах міст, запроваджено спецрежим на кордонах. Влада буде діяти рішуче, ефективно і відповідально для захисту миру і спокою народу", - заявив Порошенко 

"Ми не боїмося, не дозволимо себе залякати", - підкреслив президент. 

Також він додав, що Україна стоїть пліч-о-пліч з Францією у боротьбі з тероризмом. Порошенко зауважив, що Франція зробила величезний внесок для боротьби з  тероризмом в Україні.

"Ключове повідомлення , що ми побачили сьогодні з франції – "we are not afraid" – нас не налякати. Ми з Францією захищаємо наші спільні європейські цінності – свобода, рівність, братерство.Ці слова різними мовами формують цивілізаційну основу європейських цінностей. Весь світ разом з Францією", - додав Порошенко. 

Як відомо, у столиці Франції в результаті серії вибухів і стрілянини загинули, десятки осіб.

LeFigaro повідомляє, що сумарна кільксть жертв терактів сягнула 150 осіб. З них, як повідомляють провідні світові агенції, близько сотні людей знайдені загиблими в концертній залі Bataclan, де проходив концерт американської рок-групи  Eagles of Death Metal.

Відповідальність за теракти взяло на себе терористичне угрупування "Ісламська держава".

Le Parisien з посиланням на дані рятувальних служб  повідомляє, що у концертній залі Bataclan, яка була захоплена терористами, загинули 70 осіб. Ще 7 осіб, які перебували в залі, - у важкому стані в реанімації.

Загалом внаслідок терактів загинули щонайменше 120 осіб.

Поліція провела спецоперацію в Bataclan, внаслідок якої загинули двоє терористів.

МЗС України відкрило "гарячу" телефонну лінію через теракти у Парижі, що відбулися напередодні.

Українська правда 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ