Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Порошенко, Меркель і Макрон обговорили введення миротворців

Президент України Петро Порошенко, канцлер Німеччини Ангела Меркель та президент Франції Еммануель Макрон обговорили кроки з імплементації Мінських домовленостей з використанням миротворців на Донбасі. Про це сьогодні заявив Президент України Петро Порошенко журналістам за підсумками тристоронньої зустрічі в німецькому Аахені, передає УНН.

"Ми ретельно обговорили можливі наші кроки "дорожню карту" імплементації Мінських домовленостей обов’язково з використанням елементу миротворців. Ми наголошуємо на тому, що безпековий компонент мінських домовленостей, практика показує, що його неможливо виконати без повноцінної миротворчої місії на окупованому українському Донбасі", - наголосив він.

За словами Президента, і канцлер Німеччини, і президент Франції підтримали цю позицію України.

"Ми чітко наголошуємо і наполягаємо на тому, щоби перемир’я, яке було оголошено перед Великоднем, російськими терористичними військами обов’язково дотримувалося", - наголосив Президент.

Порошенко зазначив, що поінформував про ескалацію конфлікту з боку бойовиків.

Як повідомляв УНН, протягом минулої доби у районі проведення операції Об’єднаних сил бойовики незаконних збройних формувань так званих “Л/ДНР” 21 раз застосовували заборонене Мінськими домовленостями озброєння. Унаслідок ворожого вогню четверо військовослужбовців ЗСУ зазнали поранень.

УНН
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ