Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Порошенко планує зустріч з нардепами для ухвалення "безвізових законів"

Президент Петро Порошенко планує провести зустріч з народними депутатами, на якій обговорить ухвалення законів, необхідних для лібералізації візового режиму з ЄС. Про це Порошенко заявив 6 листопада під час зустрічі зі студентами та викладачами Київського національного університету ім. Шевченка щодо проекту змін до Конституції в частині правосуддя.

Говорячи про зміни до Конституції,  Порошенко заявив, що це – "надзвичайно важливий і необхідний крок для реформування системи правосуддя".

"Це – закладка фундаменту, на якому ми маємо звести прозорий і комфортний палац справедливості для громадян. Сподіваюся, що ми зможемо зробити наступний крок у суддівській реформі, якого ми всі чекаємо, і цей крок не буде нагадувати вчорашню (5 листопада) атмосферу у сесійній залі ВР, де депутати робили будь-що, але не  наближали Україну до безвізового режиму", - заявив Порошенко.

Він заявив, що Верховній Раді "необхідно повчитись відповідальності у народу", а "вчорашні події у парламенті (під час розгляду "безвізових законів") – надзвичайно безвідповідальні".

Він додав, що 5 листопада був фактично "передостанній день" для прийняття "безвізових законів".

"Останній день буде  вівторок (10 листопада). У мене буде з народними депутатами буде ще одна зустріч. Я буду все робити, щоб країна отримала безвізовий режим, конституційну реформу і справедливий суд", - заявив Порошенко.

Як відомо, 5 листопада Верховна Рада мала ухвалити 12 законів, необхідних для лібералізації візового режиму з Євросоюзом. Найбільша боротьба очікувалася довкола трьох антикорупційних законів.

Однак  ВР відклала до 10 листопада законопроекти, необхідні для виконання Україною Плану дій з лібералізації візового режиму з ЄС. Спікер Володимир Гройсман закрив вечірнє засідання, аргументувавши це тим, що голосування були не результативними.

Українська правда 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ