Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

Порошенко про відвід військ: Втрачаємо близько 30 населених пунктів

П’ятий президент України народний депутат 9 скликання Петро Порошенко застерігає, що з відходом Об’єднаних сил на позиції трирічної давнини, українські війська втрачають три десятка населених пунктів і низку ключових висот.

Про це йдеться відеозвернення Порошенка, оприлюднене в Facebook.

"З відходом на міфічні позиції 2016 року ми втрачаємо близько 30 населених пунктів і низку ключових висот. Там за кожний метр заплачено життям українських героїв. Тепер військових готують до того, щоб вийти з облаштованих позицій у чисте поле. Це – наслідки розведення військ за так званою "формулою Штайнмаєра".

На думку Порошенка, нинішня влада має "сказати суспільству правду". Зокрема і про те, що простих рішень – немає, а завершити все швидко - неможливо. "Я сам колись мусив це визнати", – додає політик.

Порошенко зазначив, що пропонує владі 7 кроків, щоб уникнути пастки держави агресора, взявши за основу принцип "спершу - безпека" та відведення - лише за умови сталого і всеохоплюючого припинення вогню.

Останніми роками Збройні сили України крок за кроком очищували території у "сірій зоні" від бойовиків, займаючи стратегічні висоти, щоб унеможливити обстріли цих територій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ