Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Порошенко розповів, про що домовився у Італії

Домовленості між Україною та Італією були досягнуті у різних сферах економіки, а також у розрізі політичної підтримки нашої держави у наданні безвізового режиму. Про журналістам повідомив Президент України Петро Порошенко після низки офіційних зустрічей із лідерами Італії.

"Сьогодні було підписано угоду про визнання українських посвідчень водіїв. Ми йшли до цього 10 років і, як міністр закордонних справ, я у 2009 році підписав аналогічну угоду з Іспанією і українці, які проживають в Італії, чекали цього документу",- повідомив Президент.

Він додав, що також мала місце домовленість про збільшення соціального захисту українців, які проживають в Італії. Крім цього, було досягнуто низки домовленостей у сфері економічного співробітництва.

"Ми домовилися про співпрацю в економічні сфері, що концентрується на трьох напрямках: в енергетиці (зокрема, компанія "Ені" задекларувала своє бажання розширити інвестиції в Україну і президент компанії був присутній під час зустрічі із прем'єр-міністром), у сільськогосподарській сфері, включаючи сільськогосподарське машинобудування і інвестиції в технології",- додав П. Порошенко.

Крім цього він наголосив на розширенні співпраці між країнами у харчовій промисловості, де планується залучення малого та середнього бізнесу Італії в Україні.

Також партнерські стосунки було встановлено між Антикорупційним бюро Італії із НАБ в Україні для надання консультативної допомоги.

П.Порошенко також наголосив на підтримці влади Італії у наданні українським громадянам безвізового режиму з ЄС.

"Я сподіваюся, що до кінця грудня Європейська Комісія прийме відповідне рішення, для того, щоб у 2016 році українці нарешті отримали це право",- повідомив Президент.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ