Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Порошенко розповів, що зробив у перші дні після своєї інавгурації

Петро Порошенко, виступаючи на Форумі місцевого розвитку, розповів, що вже за 20 днів після своєї інавгурації підписав угоду про асоціацію з ЄС.

"Завтра 27 червня виповнюється рівно 5 років, як я підписав в Брюсселі угоду про асоціацію, включно з економічною частиною у вигляді поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі з ЄС. До речі, це відбулось через 20 днів після моєї інавгурації", - наголосив Порошенко. 

П'ятий президент України зазначив, що підписання угоди про асоціацію з ЄС було вимогою Революції та значної частини українців, яку він рішуче реалізував. 

"Частина ЄС в загальному балансі зовнішньої торгівлі у 2013 році складала 25%, на сьогодні ця частина складає 43% і стрімко наближається до 50%. Це є ефективність нашої роботи. Частка РФ тоді складала 35%, сьогодні - всього 8%. Правильність рішення про підписання угоди про асоціацію підкреслюють ці 5 років і ставлення українського народу до європейської та євроатлантичної інтеграції України. У 2013 році лише 16% підтримували такий курс. На сьогодні, внаслідок нашої роботи, ця цифра сягає 54%. Підтримка членства в ЄС була 33%, сьогодні – 70%. Це результат нашої роботи", - наголосив Порошенко. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ