Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Порошенко ветував закон про субсидії пенсіонерам

Президент України Петро Порошенко ветував ухвалений парламентом закон №2676 щодо порядку нарахування субсидій пенсіонерам та інвалідам. Про це повідомив представник Президента в уряді Олександр Данилюк на брифінгу в апараті Президента.

«Щойно Президент ветував закон, що вносить зміни до закону України про житлово-комунальні послуги в частині нарахування субсидій пенсіонерам та інвалідам. Президент вважає, що цей закон обмежує права громадян та суперечить політиці спрощення процедури отримання субсидій, яка проводиться урядом», - сказав Данилюк.

За його словами, уряд також пропонував накласти вето на цей закон.

Водночас, міністр соціальної політики України Павло Розенко зазначив, що Президент, ветувавши закон, захистив права пенсіонерів та інвалідів на отримання субсидій.

«Цей закон був поспіхом ухвалений Верховною Радою і, попри прекрасну назву і бажання начебто полегшити процедуру оформлення субсидій, насправді її суттєво ускладнював та обмежував права цілого ряду громадян на отримання субсидій», - зазначив міністр.

Розенко додав, що, якби цей закон набув чинності, два мільйони осіб були б просто позбавлені права на отримання субсидій.

Нагадаємо, заступник міністра соцполітики Віталій Мущинін повідомив, що кількість сімей, які отримують субсидії цьогоріч, зросла у 3,8 раза. Наприкінці червня цього року уряд спростив декларацію для нарахування субсидій за тарифами ЖКГ, вилучивши графу про суму доходів.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ