Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Порошенко відвідав Національний музей сучасних наукових досягнень та інновацій Японії «Мірайкан»

Президент відвідав Національний музей сучасних наукових досягнень та інновацій Японії «Мірайкан», де Главі Української держави були продемостровані останні досягнення японської науки і техніки. Про це повідомила прес-служба глави держави.

Серед найцікавішого - демонстрація можливостей людиноподібного робота ASIMO, космічний модуль та кліматичний моніторинг Землі в режимі реального часу за даними метеосупутників, інші розробки та інновації.

Національний музей сучасних наукових досягнень та інновацій Японії «Мірайкан» розташований на штучному острові Одайба, який розташований у Токійській затоці.

Назва музею, який був відкритий у липні 2001 р., у перекладі з японської означає «Палац майбутнього». В музеї представлені передові технології та останні досягнення в різних сферах науки, робототехніці, віртуальній реальності, медицині, космічній промисловості тощо.

У залах музею щодня проводяться семінари, лекції або практичні заняття за участі всесвітньо відомих вчених та винахідників, у тому числі Нобелівських лауреатів.

На моніторах, розташованих біля кожного експонату, виводиться інформація з бібліотеки музею, в якій в електронному вигляді зберігається величезний обсяг матеріалів.

У музеї знаходиться велика кількість експозицій на космічну тематику, зокрема, щодо будови всесвіту, процесів, що відбуваються у космосі. У режимі он-лайн можна побачити Землю з висоти штучного супутника землі.

На другому поверсі музею розташовані лабораторії, де відвідувачі можуть взяти участь у практичних дослідницьких заняттях або відчути себе очевидцем природних катаклізмів, наприклад, землетрусу та цунамі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ