Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

Порошенко затвердив рішення РНБО про санкції проти Росії

Президент України Петро Порошенко увів у дію рішення РНБО від 21 червня 2018 року «Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)». Даний указ розміщений на сайті глави держави.

"Ввести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 21 червня 2018 "Про застосування і внесення змін в персональні спеціальні економічні й інші обмежувальні заходи (санкції)", - йдеться в указі.

Контроль за виконанням рішення РНБО України Порошенко поклав на Секретаря РНБО Олександра Турчинова.

У прес-службі РНБО повідомили, що оновлено санкційні списки та запроваджено санкції до 1762 фізичних та 786 юридичних осіб.

"За ініціативою Кабінету Міністрів України та Служби безпеки України було запроваджено санкції до 30 юридичних та 14 фізичних осіб, у зв’язку з чим було оновлено санкційний список, який зараз налічує 1762 фізичні особи та 786 юридичних осіб", - йдеться у повідомленні. 

РНБО запровадила санкції, симетричні санкціям, уведеним Урядом США 11 червня  проти юридичних осіб, причетних до діяльності російських спеціальних служб у кіберпросторі. 

Список юридичних осіб, щодо яких застосовано санкції, доповнено політичними партіями та громадськими організаціями, які брали участь у підготовці та проведенні незаконного голосування на території тимчасово окупованих Російською Федерацією Автономної Республіки Крим та м. Севастополя у рамках виборів до Державної Думи. 

Запроваджено санкції стосовно російських підприємств ВПК, а також ДП «Луганський авіаційний ремонтний завод», що знаходиться на окупованій території України та активно використовується державою-агресором. 

Крім того, санкції запроваджено щодо фізичних осіб, які причетні до підготовки і проведення незаконного голосування на території тимчасово окупованих Російською Федерацією Автономної Республіки Крим та м. Севастополя у рамках виборів до Державної Думи, та відносно яких уведено санкції Урядом США, серед яких відомий російський мільярдер Аркадій Ротенберг та члени його родини. 

Цей указ набирає чинності після його оприлюднення.

Нагадаємо, Рада національної безпеки і оборони України 2 травня ввела санкції проти російських компаній і громадян за агресію проти України.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ