Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Порошенко: зміни в Конституцію будуть після виведення військ РФ

Президент Петро Порошенко вважає, що зміни до Конституції України в частині децентралізації і так званого "особливого статусу" Донбасу можуть бути прийняті лише після виведення російських військ з Донбасу. Про це він сказав в інтерв'ю французькому каналу Іtele.

"На мою думку все дуже очевидно і спирається на логіку Мінських домовленостей, тобто складається з кількох частин. Перший пріоритет – безпековий. Це означає, що маємо мати реальний режим припинення вогню. На жаль ситуація на місцях не є такою", - сказав він, відповідаючи на питання, чому не приймаються зміни до Конституції.

"Україна відвела частину своїх озброєнь та співпрацює з СММ ОБСЄ, яка неодноразово підкреслювала, що Україна виконує свої зобов'язання. В той самий час Росія продовжує постачати зброю та амуніцію через неконтрольовану ділянку кордону, перекидати свої війська з однією єдиною метою – забезпечити продовження ескалації ситуації", - повідомив Порошенко.

За його словами, "очевидно, що для внесення змін до Конституцію є попередні умови (мінських угод – ред.)".

"Російські війська мають бути виведені з території України. Місія ОБСЄ має мати доступ до неконтрольованої частини українсько-російського кордону і до інших зон, в яких критично важливо забезпечити виведення важкої техніки та озброєння", - наголосив Порошенко.

"І тільки після виконання цих попередніх умов ми можемо перейти до роботи по організації виборів. Інше питання, що ці вибори мають бути вільними, демократичними та чесними, але за нинішньої ситуації це видається неможливим", - сказав президент.

Як відомо, спікер Верховної Ради Андрій Парубій переконаний, що внести зміни до Конституцію України щодо децентралізації в найближчій перспективі навряд чи вдасться.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ