Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Порт «Південний» опалюватимуть сміттям

У морському порту «Південний» в Одеській області встановлять систему опалення, яка використовує тепло від спалювання сміття, повідомляє Hubs.

На 2016 рік адміністрація порту запланувала модернізацію системи опалення. Як повідомив керівник «Південного» Максим Широков, проект планується завершити в 2017 році, його реалізація обійдеться в 16 млн гривень.

За словами глави адміністрації порту, в 2015 році «Південний» придбав нову сміттєспалювальну піч. Це дозволило фахівцям повністю переглянути систему тепло- та енергозабезпечення на підприємстві.

Було прийнято рішення про те, щоб тепло від печі не викидати в атмосферу, а використовувати в опалювальний сезон. Впровадження енергозберігаючих технологій дасть можливість підприємству скоротити споживання газу і заощадити близько 100 тис. грн в сезон. Як паливо будуть використовуватися тверді побутові відходи, які знімаються з пароплавів.

Устаткування для сміттєспалювального комплексу адміністрація порту придбала на Харківському приладобудівному заводі. Закуповувати техніку у вітчизняного виробника - це принципове рішення керівництва підприємства.

Максим Широков також поінформував, що підприємство уклало контракт на 100 млн грн на придбання нафтосміттєзбирача. Будує судно Херсонський завод «Смарт Мерітайм Груп».

«Ми займаємо позицію - працювати з вітчизняними виробниками для того, щоб не переходити на контракти з валютними ризиками, де велика імпортна складова. Крім того, це дає нам плюс як державної компанії», — заявив Широков.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ