Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Закарпатті побудують "сухий порт" аби експортувати агропродукцію

У селі Горонда Закарпатської області планується реалізація проєкту з будівництва "сухого порту" для організації поставок української агропродукції в Італію.

Про це повідомляє видання Бізнес.Район.

"Проект "Сухий порт" поблизу с. Горонда має стати регіональним хабом. Горонда має стати регіональним хабом, що надає інтермодальну логістику та можливість зберігання зерна, рослинної олії та контейнерів", - зазначено в повідомленні.

Платформою для створення нового хаба стане "Страбичівський елеватор", який був введений в експлуатацію в грудні 1985 р. і міг приймати до 82,5 тис. тонн зерна. З 1999 року елеватор був законсервований.

Зазначається, що для реалізації проєкту шукали логістичну платформу, з географічно зручним розташуванням, щоб обов'язково була присутня широка і вузька колія. 

"У нас на Закарпатті вузькі колії є в Чопі, Мукачеві та станції Батьово і Страбичево. Усюди, окрім Страбичівської, уже працював приватний бізнес. Тому ми вирішили відновити нашу вузькоколійку", - зазначив голова Горондівської громади Іван Туряниця.

Завдяки перевантажувальним можливостям із широкої колії (1520 мм) на вузьку (1435 мм), а також складським приміщенням і контейнерним рішенням проєкт покращить потік українського зерна та соняшникової олії до Європейського Союзу.

Під будівництво "сухого порту" планують виділити понад 40 гектарів землі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ