Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Портнов виграв суд проти Ради ЄС щодо санкцій

Генеральний суд Європейського Союзу задовольнив скаргу колишнього першого заступника глави Адміністрації президента України Андрія Портнова на запровадження проти нього Радою ЄС санкцій у вигляді заморожування активів.

Про ухвалення сьогодні у Люксембурзі відповідного рішення повідомляє прес-служба суду, передає власний кореспондент УНІАН.

«Генеральний суд підтримав дії Портнова», – йдеться у рішенні.

«Суд вважає, що Рада визначила Портнова відповідальним за незаконне привласнення коштів з державного бюджету України виключно на підставі листа від 3 березня 2014 року Генеральної прокуратури України… Суд вважає, що даний лист не надає будь-яких подробиць чи фактів проти пана Портнова або його відповідальності в цьому питанні. На цій підставі суд доходить висновку, що внесення імені пана Портнова у список не задовольняє критерії для визначення осіб, чиї кошти буде заморожено», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, суд заслухав справу T-290/14 («Портнов проти Ради ЄС») 21 травня цього року.

Портнов у своєму позові вимагав скасувати рішення Ради ЄС від 5 березня 2014 року, яким проти нього були запроваджені санкції. У березні цього року Євросоюз виключив його із санкційного списку. Зараз Портнов перебуває у Москві.

Справа була направлена до суду 29 квітня 2014 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ