Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Портников: Путін дав завдання Гризлову сприяти зняттю санкцій з Росії

Володимир Путін дав завдання новопризначеному представнику РФ у Тристоронній контактній групі щодо врегулювання ситуації на Донбасі Борису Гризлову сприяти зняттю санкцій з Росії.

Про це в ефірі "5 каналу" заявив журналіст Віталій Портников.

"Потрібно усвідомити, що відбулося не тільки перше засідання Мінської групи цього року, а й перше засідання Мінської групи за участю Бориса Гризлова. Він не просто колишній спікер Державної Думи РФ чи колишній міністр внутрішніх справ, він постійний член Ради безпеки РФ. Це досить дивний статус, тому що до Ради безпеки РФ входять за посадами, і це свідчить про його особливий статус у російській політиці", – зазначив Портніков.

"Рішення про призначення Гризлова було ухвалене, тому що зараз перед російською стороною стоїть завдання показати свою конструктивність на цих переговорах, тому що є жорстка вимога Володимира Путіна спромогтись, щоб через 6 місяців не було санкцій проти Росії, щоб цей період санкцій був останнім. Але разом із цим є жорстка вимога Володимира Путіна залишити в Донецьку владу Захарченка, а в Луганську владу Плотницького – ніяких поступок з цього боку не буде з російської сторони. Важка задача, щоб санкції зняли, а бандити залишились при владі, але Гризлов повинен її виконати, і він має продемонструвати конструктивність", – заявив він.

Як повідомляв 5.ua, російський політик Борис Гризлов відвідав Київ у рамках діяльності тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

Нагадаємо, політичний експерт Олеся Яхно зазначила - приліт Гризлова свідчить про те, що Росія зараз більше зацікавлена у розв'язанні ситуації на Донбасі, оскільки вона є катастрофічною для Кремля. На її думку, Кремль готовий обговорювати умови відступу з Донбасу, але хоче уникнути відповідальності.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ