Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Посадовиця з НАЗК незадекларувала автомобіль

У понеділок, 28 жовтня 2019 року, прокурорами САП та детективами НАБУ повідомлено про підозру колишню посадову особу Національного агентства з питань запобігання корупції у декларуванні недостовірної інформації

А саме невнесенні до декларації особи, уповноваженої на виконання функції держави або місцевого самоврядування, за 2016 рік відомості про автомобіль, котрий перебував у її постійному користуванні, - інформують у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

У 2016 році автомобіль був придбаний близькою особою вказаної посадовиці НАЗК за 544,39 тис. гривень. Проте встановлено, що фактично вказане майно перебувало в постійному користуванні посадової особи та її чоловіка.

Зважаючи на це, користування вказаним автомобілем мало бути відображеним у декларації за 2016 рік. Однак, дана інформація у декларації була відсутня.

Дії колишньої посадовиці кваліфіковані за ст. 366-1 КК України.

Зауважимо, відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ