Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

УКФ звернувся до НАЗК: існує ризик конфлікту інтересів

Український культурний фонд ініціює звернення до Національного агентства з питань запобігання корупції зважаючи на ризик існування потенційного конфлікту інтересів між окремими членами Наглядової ради та Дирекцією УКФ у питанні оцінювання проєктів поточного грантового сезону.

Упродовж семи років Український культурний фонд послідовно укріплює систему прозорості та відкритості, що є засадничими цінностями в роботі інституції.

На час розгляду звернення в НАЗК конкурсний відбір проєктних заявок за програмами «Культурна спадщина», «Відновлення культурно-мистецької діяльності» та «Культура. Регіони» призупинений", аби попередити можливі маніпуляції громадською думкою.

«Члени Наглядової ради та Дирекція, високо цінуючи довіру культурно-мистецької спільноти до інституції, свідомі того, що конкурсний відбір повинен бути об'єктивним та неупередженим, аби не поставити під сумнів давно задекларовані Фондом принципи відкритості та прозорості в роботі. Прошу митців та діячів культури з розумінням поставитися до вимушеної паузи в конкурсному відборі за програмами. Це своєрідна плата за прозорість в роботі. Очікуємо від НАЗК роз'яснення наших подальших кроків, аби мати змогу рухатися далі», – наголосила Наталія Кривда, голова Наглядової ради УКФ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ