Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Пошук роботи: назвали галузі з найбільшою і найменшою конкуренцією

Підбиваючи підсумки І півріччя 2017 року, спеціалісти Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна продовжують спостерігати тенденцію, що український ринок праці поступово рухається у бік ринку пошукача. Перше ж півріччя 2017 року – період продовження повільного зростання.
Фото з inhunt.fi.

Масових звільнень не спостерігалося, як у І кварталі 2017 року зокрема, так і першому півріччі 2017 року загалом. Проте, без скорочень персоналу все ж таки не обійшлося. Роботодавці зазначили, що звільняли лише найменш ефективних працівників.

Серед ТОП-5 найбільш конкурентних сфер зайнятості на українському ринку праці, як і у І кварталі 2017 року, залишаються: Топ-менеджмент, видобуток сировини, початок кар’єри та юриспруденція. Разом з тим, у ІІ кварталі 2017 року до ТОП-5 проф. сфер з найбільш високим рівнем конкуренції долучилася сфера: мистецтво, медіа.

Якщо порівнювати ці дані з даними за аналогічний період 2016 року, то у ТОП-5 проф. сфер з високою конкуренцією продовжують входити юристи, вищий менеджмент і початок кар’єри. Традиційно, представникам цих напрямків діяльності доводиться позмагатися за робоче місце.

Серед ТОП-5 проф. сфер із найменшою конкуренцією, як і минулого кварталу, у ІІ кварталі 2017 року залишаються такі, як консультування, страхування, інсталяція. Окрім них, знизився рівень конкуренції у таких сферах, як авто та робочий персонал. Відповідно, для спеціалістів у цих сферах наявна хороша можливість знайти саме свою «роботу мрії».

Окрім того, впродовж ІІ кварталу 2017 року найбільш активно роботодавці шукали фахівців у сфері продажів. Також до сфер, які активно потребували працівників належали маркетинг та адміністративний персонал.

Найбільш активними у плані пошуку роботи були молоді спеціалісти. Друге та третє місце відповідно зайняли фахівці зі сфер ІТ, телеком та продажі.

Більшість компаній змогли подолати кризові тенденції ще минулого року, тому вказали на стабільну роботу і у ІІ кварталі 2017 року. 72% українських компаній набирали персонал: частина за усіма напрямками діяльності компанії, інші лише на ключові позиції.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ