Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Посол Росії в Польщі відмовився від своєї заяви про Другу світову війну

Посол Росії в Польщі Сергій Андреєв відмовляється від своєї заяви про те, що Варшава «частково відповідальна» за початок Другої світової війни, і каже, що його слова неправильно зрозуміли.

«Я не мав на увазі, що Польща несе частину відповідальності за початок Другої світової війни. Шкодую, що я був недостатньо точним», – заявив Андреєв 28 вересня у Варшаві.

Міністерство закордонних справ Польщі викликало російського посла після його заяви, що пролунала 25 вересня в ефірі телеканалу TVN24. «Польська політика призвела до катастрофи, що сталася у вересні 1939 року, оскільки впродовж 30-х років ХХ століття Польща неодноразово блокувала створення коаліції проти гітлерівської Німеччини. Тому Польща частково відповідальна за катастрофу, яка сталася у вересні 1939 року», – сказав Андреєв.

У своєму коментарі МЗС Польщі заявило, що «здивоване і стурбоване» заявами Андреєва про причини початку Другої світової війни. Відомство зазначило, що такі заяви шкодять російсько-польським відносинам.

Близько шести мільйонів поляків загинули під час Другої світової війни, це більше ніж шоста частина довоєнного населення країни.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ