Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Посол України у США закликав Google виправити карти з "російським Кримом"

Посол України в США Валерій Чалий закликав американську корпорацію Google Inc. не зображувати окупований Крим частиною Російської Федерації.

Про це йдеться в повідомленні посольства України в США у Facebook.

"Посол України в США Валерій Чалий звернувся до керівництва корпорації Google стосовно виправлення некоректного зображення українського Криму як частини Російської Федерації на деяких картах Google Maps", - йдеться в повідомленні.

В офіційному листі посол наголосив на чіткій позиції щодо "неприпустимості залучення всесвітньо відомої корпорації та пошукового сервісу Google в інформаційну війну, яку Росія веде у світі, поширюючи дезінформацію, фейки та пропаганду, як у випадку з зображенням Криму на картах".

Чалий наголосив, що ситуація, яка склалась з некоректним зображенням Криму на Google Maps, абсолютно суперечить чіткій та незмінній позиції адміністрації США, Конгресу США та ООН.

"Представники Google неодноразово наголошували у публічних виступах та інтерв’ю, що політика корпорації Google зосереджена на розвитку інформаційних технологій поза інформаційними війнами", - йдеться в повідомленні.

"Посольство України в США сподівається, що всесвітньо відома корпорація і надалі буде дотримуватися таких високих стандартів та виправить некоректне зображення території Криму на всіх картах Google Maps у відповідності до міжнародних норм та документів, а також офіційної позиції Сполучених Штатів" - наголосили у диппредставництві.

У лютому після зустрічі голови комітету Держдуми з безпеки Васілія Піскарьова з представником Google Мариною Жуніч у компанії запевнили, що Крим на картах позначався як український з технічних причин, і що "тут немає політичного підтексту".

Держдума дала Google місяць на виправлення помилки з позначенням Криму, інакше депутати обіцяли звернутися до прокуратури і Роскомнагляду для застосування санкцій. У Кремлі очікують, що Google буде вказувати окупований Крим як російську територію.

Європейська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ