Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Посол України в Німеччині звинуватив Берлін у заграванні з Москвою

Посол України в Німеччині Андрій Мельник звинуватив федеральний уряд у занадто дружньому стосовно Москви курсі. Про це він сказав німецькій агенції dpa, повідомлення якої наводить сайт Merkur.de.

Під час дискусій щодо імплементації Мінських угод вину за зволікання з їх виконанням намагаються перекласти на Україну, вважає посол.

Відповідаючи на питання, чи заграє таким чином федеральний уряд з Москвою, Андрій Мельник відповів: "Звичайно".

Він  звинуватив уряд Німеччини у надсиланні Москві "неправильних сигналів".

"Ці примирливі сигнали з боку Берліна сприймаються як слабкість. Це не розглядається як поступка або переговірна практика", - сказав Мельник.

Також він застеріг від повернення Росії до "великої сімки".

"Для Путіна це, можливо, було б навіть важливіше, ніж завершення санкцій", - зазначив посол.

Андрій Мельник також прокоментував жорстку лінію Берліна і Парижа стосовно Києва під час переговорів у нормандському форматі.

"Завжди легше перекладати вину на слабшу сторону, і Німеччина та Франція цим користуються", - сказав він.

"На даний момент відбувається змагання: хто є тим, хто щось не виконав? І зараз ми перебуваємо в цій ролі більше, ніж росіяни. Саме це є тим, що українці сприймають як несправедливе", – додав посол.

Він також застеріг від провалу Мінських угод. За його словами, шанси на їх успіх досі є вищими за 50%. Незважаючи на політичну кризу, на його думку, необхідне законодавство можна прийняти з тим, щоб провести вибори на сході України до літа.

Умовою цього, за словами посла, має стати поліцейська місія ОБСЄ, яка гарантуватиме безпеку на виборах. Водночас, як зазначив Андрій Мельник, "не видається на те, щоб цього хотіла Німеччина", яка наразі головує в ОБСЄ.

Як повідомлялося, на початку березня глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр висловив незадоволення результатами нормандської зустрічі у Парижі і закликав Київ та Москву йти на компроміси.

Європейська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ