Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Посол ЄС в Україні побував на Львівщині

Про боротьбу з корупцією, розвиток об’єднаних територіальних громад, підтримку галузі вищої освіти, допомогу внутрішньо переміщеним громадянам йшлося сьогодні, 28 березня, під час зустрічі голови Львівської ОДА Олега Синютки з Послом ЄС в Україні Хюгом Мінгареллі, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Олег Синютка наголосив на важливості для України рішення про візову лібералізацію. «Для багатьох українців – це знаковий меседж про те, що Україна і Європейський Союз рухаються назустріч один одному», - зауважив він.

Посол ЄС в Україні запевнив, що Європейський Союз налаштований робити все можливе для підтримки і збереження незалежності України. «Ми хочемо ділитися з Україною нашим досвідом стосовно створення відкритого і демократичного суспільства», - акцентував Хюг Мінгареллі.

Крім того, іноземний гість висловив можливість підтримки розвитку кооперативного руху на Львівщині, малих підприємств, реформи децентралізації, покращення інвестиційного клімату.

Голова ЛОДА підкреслив, що Львівська область готова бути пілотним регіоном для реалізації проектів Євросоюзу. «Ми хочемо бути першою областю в Україні, хто впроваджує стандарти ЄС», - наголосив він.

На завершення Олег Синютка подякував Хюгу Мінгареллі за окреслені напрямки співпраці та запросив його взяти участь у святкуванні Днів Європи в Україні, які відбуватимуться на Львівщині.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ