Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Посольство США в Єрусалимі стане ударом, - Ліга арабських держав

Ізраїльсько-палестинський конфлікт може загостритися у випадку перенесення посольства США, вважають у Лізі арабських держав та називають такий крок провокацією проти арабів, - DW.

Генеральний секретар Ліги арабських держав (ЛАД) Ахмед Абуль Гейт прокоментував анонсоване президентом США Дональдом Трампом можливе перенесення посольства США з Тель-Авіва до Єрусалима та визнання останнього таким чином столицею Ізраїлю. У такому разі, заявив арабський дипломат у середу, 6 грудня, рішення стане "ударом" по відносинах ЛАД з Вашингтоном, "несправедливою провокацією" проти арабського населення регіону та нашкодить посередницькій ролі США у конфлікті між ізраїльтянами та палестинцями, передає агенція AP.

Він наголосив, що такий крок також суперечуватиме резолюціям ООН. Очолювана ним організація вирішила провести термінове зібрання у суботу, 9 грудня, через ймовірне рішення президента США. Оголошення рішення Трампом очікується пізніше в середу.

Проти перенесення вже гостро висловилися у Палестині та Туреччині, щодо цього пролунали застереження і з Німеччини. Організація ісламського співробітництва також скликає екстрену нараду в Стамбулі наступного тижня.

Поговорити з Трампом на цю тему пообіцяла і британська прем'єрка Тереза Мей, яка анонсувала відповідний телефонний дзвінок. Позиція Лондона, за її словами, полягає у тому, що "статус Єрусалима треба закріпити угодою після домовленності ізраїльтян та палестинців. Зрештою, Єрусалим має стати спільною столицею".

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ