Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Постачання зброї Україні з Заходу недостатнє - президент Чехії

Контрнаступ в Україні розвивається не так, як очікувалося, а постачання озброєння партнерами гальмується.

Про це заявив президент Чехії Петр Павел на відкритті зборів командування армією у Празі, передає Укрінформ.

«Контрнаступ України розвивається не так, як очікували самі українці, і справа не тільки в тому, що підтримка Заходу в підготовці цього контрнаступу була недостатньо масовою і швидкою, українці почали зі співвідношення сил, не зовсім сприятливого для наступу, але водночас і час, витрачений на цю підготовку, дозволив Росії дуже добре підготуватися до українського контрнаступу... Крім того, постачання зброї, яке потрібне Україні для успішної боротьби з таким потужним супротивником, як Росія, обмежене, і навіть зараз воно не досягає необхідного рівня», – констатував президент Чехії.

Він зазначив, що війна в Україні несе великий ризик втоми, яка обов’язково проявляється не тільки у воюючих сторін, а й у всіх країнах, які підтримують одну чи іншу сторону. Це, робить висновок верховний головнокомандувач армії ЧР, призведе до посилення тиску припинити конфлікт якоюсь угодою. Ця угода, якщо вона відбудеться, звичайно, базуватиметься на реальній ситуації на полі бою, – зауважує Павел.

Зима для України однозначно буде непростою, адже щонайменше третина інфраструктури, насамперед енергетичної, зруйнована і не відремонтована до зими, за даними Павела. Це чинить велике навантаження на українське населення з точки зору подальшої стійкості. Ба більше, судячи з останньої інформації, яка надходить з передової, самі українські солдати, не тільки відчувають зрозумілу втому, але й усе більше розчаровуються підтримкою із Заходу, відчувають, що партнери лишають їх у біді, сказав чеський президент.

За його словами, це не є гарною відправною точкою для того, як пережити важку зиму та досягти успіху проти супротивника, який використав увесь цей час, зробив висновки з помилок, примножив військове виробництво, активував плани військового виробництва та зараз може постачати стільки ж або більше техніки та боєприпасів, ніж Захід може надати Україні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ