Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Потепління призведе до бездоріжжя і допоможе українським силам в районі Бахмуту, — британська розвідка

Підвищення температури повітря призведе до бездоріжжя в районі Бахмуту Донецької області, що найближчими тижнями дасть перевагу українським силам, які обороняються в цьому районі.
Фото: Sky News

Про це йдеться у звіті оборонної розвідки Міністерства оборони Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії.

"Підвищення температури призводить до утворення бруду, так званого «бездоріжжя», що обмежує пересування пересіченою місцевістю (ППМ). Погане ППМ зазвичай дає деяку військову перевагу силам, що обороняються. Денні температури ґрунту підвищилися і наразі переважно вище нуля. Як і в середині лютого 2023 року, нічні заморозки та денна відлига залишаються ймовірними до наступного тижня. Прогнозовані тепліші, ніж у середньому, умови на весну ще більше знизять ППМ", — зазначено у повідомленні.

У повідомленні наголошується, що ймовірно до кінця березня ППМ "досягне свого найгіршого стану". "Це ще більше ускладнить наземні операції та ускладнить пересування важкої бронетехніки бездоріжжям, особливо розпушеною місцевістю в Бахмутському секторі", — зазначили в розвідці. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ