Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Пожежники Польщі передали електрогенератори для потреб однієї з громад Львівщини

Начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький повідомив про події останньої доби на Львівщині.

«Двічі сирени повідомляли про повітряну тривогу – 4 лютого о 09:06 та о 16:50. В обох випадках була загроза удару крилатими ракетами з території білорусі. Небезпека не справдилася. Але прошу усіх не ігнорувати тривог!», - наголосив очільник області.

Також, як повідомив начальник Львівської ОВА, серед 116 Героїв, яких вчора Україна повернула з poсійського полону, є також захисник з нашої області.

«Воїн Петро, який захищав Україну у лавах Національної гвардії, не виходив на зв‘язок із 12 травня 2022 року. Вітаємо Героя зі Золочівщини вдома. Дякуємо за віддану службу Батьківщині. Бажаємо швидкого відновлення. Чекаємо на повернення усіх наших захисників», - зазначив Максим Козицький.  

Окрім цього, евакуаційними потягами на Львівщину прибули ще 97 вимушених переселенців.

До Перемишля з нашої області чотирма потягами вирушили 1335 осіб.

Українська делегація з Яворівщини отримала у Перемишлі першу мобільну амбулаторію. Її передали на баланс медичного управління Державної прикордонної служби. Загалом в межах проєкту прикордонникам, які захищають країну на «нулі», доправлять ще три таких амбулаторії.

Крім того, спілка добровільних пожежних дружин Республіки Польща передала 11 електрогенераторів та 90 спальних мішків для потреб Мостиської громади.

Вимушеним переселенцям, які проживають у корпусах санаторію «Світанок», що на Стрийщині, покращать умови проживання. Про це домовилися під час робочої зустрічі за участю представників Моршинської міської ради, ДП «Санаторій «Моршинкурорт», координатора проєктів Міжнародної організації «Corus international», неурядової організації «Норвезька рада у справах біженців «NRC», БО «БФ МФОЗНС» та NEEKA.

Нагадаю, у цьому санаторії проживає 230 людей. Моршинська громада загалом прийняла понад 4,5 тисячі ВПО.

Уже вчетверте італійські благодійники передали гуманітарні вантажі для потреб Червоноградських медиків. Цього разу організації «Bambini nel deserto» та «Colibrì» передали дві карети швидкої допомоги, а для волонтерів гуманітарного штабу, що у Червонограді – позашляховик.

Цю дружбу з волонтерами з міста Мантова вдалось налагодити завдяки червоноградці Тетяні Положевець та нашим землячкам Ірині Фіялковській і Ользі Хомяковій, які живуть в Італії.

Жителі Львівщини можуть пройти безкоштовне онлайн-навчання на платформі Асоціації інноваційної та цифрової освіти – «Практичні навички подолання стресу». Після завершення курсу кожен випускник отримає сертифікат. Зареєструватися: https://bit.ly/3wWUUdK

Вночі для очищення доріг державного та місцевого значення на Львівщині задіяли 122 одиниці спецтехніки.

Станом на зараз організації, відповідальні за експлуатаційне утримання доріг області, продовжують очистку доріг для забезпечення безпечних умов дорожнього руху.

Зважаючи на погодні умови, прошу водіїв максимально звернути увагу на дотримання безпечної дистанції між транспортними засобами. Якщо ви маєте інформацію про нерозчищені дороги державного та місцевого значення у нашій області, телефонуйте на Гарячу лінію Львівської ОВА: 112.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ