Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Надзвичайні події

Пожежу на шахті Межирічанська погасити не можуть: ухвалено рішення засипати скіповий ствол

Учора, 4 січня, під головуванням першого віце Прем’єр-міністра України – Міністра економічного розвитку і торгівлі України Андрія Клює ва, який прибув на Львівщину, була проведена нарада з ліквідації на шахті Межирічанська. Ухвалено рішення засипати скіповий ствол шахти. Про це повідомила прес-служба управління МНС у Львівській області.

Ухвалено рішення провести ізоляцію місця пожежі шляхом засипки піском та глиною скіпового ствола заввишки 50 м та ущільнення перегородок №№ 2, 3, 7 з метою недопущення поступлення свіжого повітря в зону пожежі.

Відтак, вночі 5 січня близько 05.00 на поверхні шахти змонтовано конвеєр для подачі піску та глини в скіповий ствол. До скіпового стволу завезено 730 куб. м піску та 60 куб. м глини. З 6.00 розпочата подача піску та глини в скіповий ствол до відмітки 231 м.

Усього у нараді взяло участь 37 осіб, у тому числі, Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко, голови Львівської облдержадміністрації Михайло Цимбалюк, перший заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігор Попович, заступник Міністра Кабінету Міністрів України Володимир Павленко, голова Державної служби промислової безпеки та гірничого нагляду України Олександо Хохітва, перший заступник голови Держгірпромнагляду Анатолій Деньгін; начальник ГУ МНС у Львівській області Сергій Дмитровський.

Нагадаємо, 21 грудня о 20.18 в с. Межиріччя Сокальського району Львівської області виникла пожежа на шахті «Межирічанська» ДП «Львіввугілля» на глибині 485 м верхньої приймальної площадки північного квершлагу. Робота шахти була призупинена. На момент пожежі на аварійній ділянці перебувало 77 чоловік, яких о 22.30 виведено на поверхню. Травмованих та загиблих немає.

З того часу тривають аварійно-відновні роботи з ліквідації пожежі.

26 грудня близько 18.30 після проведення повторного контролю за газовою обстановкою на аварійній ділянці було виявлено підняття рівня небезпечних газів, що могло призвести до вибуху. О 18.45 керівник гірничорятувальних робіт ухвалив рішення про призупинення ліквідаційних робіт «із виведенням працюючих відділень на зовні».

28 грудня під керівництвом технічного директора ДП «Львіввугілля» Олега Акімова для відпрацювання конкретного науково-обґрунтованого плану дій з ліквідації наслідків пожежі на шахті «Межирічанська» ДП «Львіввугілля» була проведена розширена технічна нарада. Керівники науково-дослідних інститутів та учасники наради в цілому підтримали план дій та надали пропозиції, які будуть долучені до плану як додаток.

Беручу до уваги результати розвідки, які провели рятувальники, а саме, зниження температури та зменшення концентрації шкідливих газів у місцях проведення аварійних робіт, з 13.00 28 грудня рятувальники ДВГРС та працівники шахти знову відновили анти аварійні роботи.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ