Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Пральні машини можуть бути джерелом інфекцій: поради безпечного прання

Через прання при низьких температурах пральна машинка стає ідеальним середовищем для багатьох збудників інфекційних хвороб. Зокрема йдеться про педикульоз, глисти, грибкові, кишкові та інші небезпечні інфекційні хвороби.

Фото: Depositphotos

Про це розповіли у Львівському обласному центрі контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України. 

Найчастіше, за словами медиків, мікроорганізми живуть у відсіках і на дверцятах пральних машин. 

"Одним з найулюбленіших у господинь режимів прання є "швидке прання" – він допомагає економити час, однак не вбиває збудників інфекційних хвороб, адже саме в цьому режимі одяг переться при низьких температурах. Тож машина стає ідеальним місцем для їхнього розмноження", – йдеться у повідомленні.

Для того, щоб провести безпечне прання потрібно: 

1. Здійснювати правильний догляд за машинкою

Барабан машини потрібно ретельно просушувати після кожного прання – для цього залишати відкритими дверцята. Ємність, в яку додають миючі засоби, потрібно кожен раз обполіскувати й насухо витирати.

2. Правильно дозувати та використовувати якісних миючих засобів

Миючий засіб може накопичитися в барабані, якщо використовувати його в занадто великій кількості. Неякісний пральний порошок може не повністю розчинитися у воді, і як наслідок – налипнути на барабан або під гумову манжету. Необхідно правильно дозувати засіб для прання.

3. Періодично потрібно проводити прання при високих температурах

Якщо постійно прати в прохолодній воді при температурі 30-40 С, в машинці "оселяться" мікроби. Головний їхній ворог – це висока температура.

4. Не зберігати в барабані брудну білизну

Брудні речі – це ідеальне середовище для розмноження мікроорганізмів. Але, крім цього, деякі частини пральної машини можуть вбирати в себе неприємні запахи, які виділяє брудна білизна.

5. Правильна установка машинки

Якщо машинка неправильно встановлена, в ній може бути порушена герметичність різних з'єднань. Крім того, може бути неправильно підібраний шланг. Як перша, так і друга причина може привести до того, що з часом відчуватиметься каналізаційний запах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ