Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Прапор США вперше за 50 років піднятий над посольством на Кубі

Держсекретар США Джон Керрі прибув на Кубу, щоб підняти американський прапор над посольством США в Гавані, ознаменувавши офіційне відкриття дипломатичної місії, - УНІАН.

Таким чином Куба і США відновлюють дипломатичні відносини, перервані більше 50 років тому, повідомляє Голос Америки. Фактично посольства США і Куби відкрилися 20 липня.

Кубинський уряд організував пишний захід з цього приводу ще в минулому місяці, а США вирішили відкласти офіційну церемонію до того моменту, коли зможе очолити делегацію держсекретар Джон Керрі.

Джон Керрі, який став першим держсекретарем США, який відвідав Кубу за останні 70 років, прибув у супроводі кількох членів Конгресу і трьох колишніх морських піхотинців, які брали участь в останній церемонії спуску прапора в Гавані в січні 1961 року.

Як повідомляють в Держдепартаменті, церемонія в Гавані займе цілий день, і буде включати низку заходів за участю американських конгресменів та урядовців,представників влади Куби і громадянського суспільства.

"Серед тих, хто їде на цей захід в Гавану, є люди, які ніколи раніше не бували на Кубі, в тому числі американці кубинського походження, так що це буде дуже емоційний момент", – сказав представник Держдепартаменту.

Однак, за його словами, офіційної зустрічі між Джоном Керрі і президентом Куби Раулем Кастро не заплановано.

Відкриття посольств дозволить американцям частіше їздити на Кубу і дасть кубинцям розширений доступ до посольства США в Гавані.

Однак кубинці можуть найближчим часом і не помітити ніяких істотних змін у своєму повсякденному житті. "У короткостроковій перспективі це не принесе простим кубинцям великої користі, крім хіба що надії", – вважає професор міжнародних відносин з Американського університету Філіп Бреннер. На його думку, суттєві зміни кубинці побачать, тільки якщо Конгрес зніме торговельне ембарго відносно Куби.

Як повідомляв УНІАН, 20 липня прапор Куби був піднятий над кубинським посольством у столиці США Вашингтоні.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ