Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

"Правий сектор" зірвав проведення сепаратистського з’їзду, – ЗМІ

У середу, 30 вересня, в Одесі мав відбутися круглий стіл на тему «Проблеми та завдання євроінтеграції в Одеському регіоні». Однак активісти завадили проведенню заходу.

Згідно з повідомленням, захід запланували провести в конференц-залі готелю «Моцарт». Активісти «Правого сектора» і «Самооборони» заблокували вхід до будівлі, заявивши, що - форум має сепаратистський характер.

Активісти пікетували будівлю, тримаючи в руках плакати з написами «Русофілам-іноземцям немає місця у Україні» та «Агресор, руки геть від Бессарабії!».

Як зазначив керівник обласного осередку «Правого сектору» Сергій Стерненко, круглий стіл є аналогом сепаратистському проекту «Народна рада Бессарабії».

«Проект створюється, щоб створити інформаційний привід для подальшого розгортання російських рухів в Одесі», - вважає Стерненко.

За даними ЗМІ, чимало іноземців, які прибули на форум, справді відкрито висловлюють проросійську політичну позицію. Зокрема, на конференцію запросили представників Греції - члена коаліції радикальних лівих сил «СІРІЗА» Ольгу Валавані і Константіноса Ісічоса, який очолює партію Громадської єдності - політсили, яка налаштована проти політики Євросоюзу і виступає за зміцнення зв'язків між Грецією, Китаєм і Росією. Також серед спікерів є громадянин Болгарії Євген Велков, який у 2014 році виступив в якості члена наглядової місії за проведенням виборів в «донецькій народній республіці» від Бєлгородської області Росії.

Тиждень

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ