Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

Представник ООН закликав росію до обміну полоненими

Нещодавно звільнені українські військовополонені розповіли про жорстоке поводження, тортури та сексуальне насильство
фото Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими

Верховний комісар ООН з прав людини Фолькер Тюрк закликав до обміну всіх військовополонених та звільнення усіх цивільних українців, що незаконно утримуються в російській неволі.

Про це у телеграмі повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

У своїй промові в рамках 56-ї сесії Ради ООН з прав людини Верховний комісар Фолькер Тюрк звернув увагу на проблеми полонених українських військовослужбовців - умови їхнього утримання та порушення росією норм міжнародного гуманітарного права.

Він зазначив, що нещодавно звільнені українські військовополонені розповіли про жорстоке поводження, тортури та сексуальне насильство, яких вони зазнали в російських тюрмах. Свідчення понад 600 звільнених цивільних та військовополонених говорять про те, що таке ставлення в росії є широко поширене. Верховний комісар ООН закликав рф негайно припинити такі практики та покращити умови утримання.

"Це огидно. Я закликаю Російську Федерацію негайно припинити таку практику, покращити умови утримання, створити змішані медичні комісії та надати повний доступ моєму офісу та незалежним спостерігачам до всіх місць утримання українських військовополонених та цивільних осіб, у тому числі на окупованій території", - наголосив Фолькер Тюрк.

Верховний комісар також підкреслив необхідність своєчасного інформування родин про долю та місцезнаходження їхніх близьки та закликав до повного обміну всіх військовополонених і беззастережного звільнення незаконно утримуваних цивільних осіб.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ